Visie en missie

Onze duurzame visie

Kiezen voor groen betekent in onze ogen dat alle mensen bewust omgaan met hun brandstof, zowel thuis als met hun brandstof voor hun vervoermiddelen. Dat zij weten wat hun energieverbruik is, verspilling vermijden en zelf duurzame energie  opwekken. En dat iedereen uiteindelijk evenveel energie duurzaam opwekt als gebruikt. Om zo samen te werken aan een lokaal schonere toekomst. Wij helpen mensen die keuze voor groen te maken omdat wij weten dat het kan, zonder moeite of extra kosten.

Onze missie: 40% groene brandstof in Nederland

Ecolocal Fuel levert als enige in Nederland uitsluitend groene brandstof  in de vorm van zonne-energie gecompenseerde stroom. Wij ondersteunen iedereen die voor een duurzamere wereld kiest en geven graag het groene voorbeeld als het gaat om brandstof. We helpen brandstof te besparen en zelf energie op te wekken. We zijn begonnen met één tankstation in Nederland; in 2020 willen we dat 40% van alle tankstations groen is. Voorlopig hebben we met 8.000.00 auto’s op fossiele brandstof de uitstoot als gegeven. We garanderen dat de uitstoot van niet-duurzame brandstof gecompenseerd wordt via lokale zonnepaneelprojecten. Dat versnelt de overgang naar duurzame energie. Met 40% gaat die versnelling in sneltreinvaart.

Tevreden klanten

Onze klanten kiezen voor groen tanken omdat dat goed is voor onze planeet en voor het nageslacht.  Daarom gebruiken ze de Ecolocal brandstofpas. Zij kunnen onze groene brandstof  met een gerust hart gebruiken. Met de ecolocal sticker op hun auto laten ze zien waar ze voor staan. Dankzij hen kunnen wij meewerken aan onze groene zonne-energieprojecten. Daarnaast  willen wij dat zij 100% tevreden zijn. Persoonlijke aandacht, scherpe brandstofprijzen, digitale spaarprogramma’s, goede shopcare en een heerlijke bakery, zorgen ook voor hernieuwde energie van de mens.  Ze vormen de basis voor onze hoge klantwaardering. Groen voelt goed, en dat houden we graag zo. Want uiteindelijk is het de groene keuze van onze klanten die ons helpt ons doel te bereiken: rijden voor een lokale groene toekomst.

Idealistisch en realistisch

Onze aanpak is idealistisch en realistisch. Wij investeren in samenwerkingen die bijdragen aan een duurzamere wereld, met idealistische  partners zoals de energiecoöperatie Duurzaam Energie Haaren. Daarbij ondersteunen we hun lokale, duurzame energieprojecten . Bijna de helft van de inwoners van de gemeente Haaren rijdt al op onze brandstof. Onze ambitie ligt in het veroveren van een serieuze plek in de brandstofwereld. Niet op basis van een verdienmodel, maar op basis van het dleen van ons succes en onze kennis. Wij delen onze visie op duurzame energie graag. Zo voeren we dialoog met branchegenoten en gemeenten voor duurzamer energiebeleid en slimme vergroeningsprogramma’s op bestaande energiebronnen.